Věštba
Kde v prostřed louky černý strom
větve křivé k nebi vzpírá
sníh zem halí do záclon
a listí co v zemi zmírá
Kde osud proudí skrze tmu
lístky z nebe rozhazuje
a tváří v tvář tomu stromu
obraz si na zem maluje
Tam obchází poutník v plášti
a na obraz dlouze zírá
potom tajně slova věští
a šeptá do všehomíra
Tam obchází havran vrána
v noci za dne bez ustání
v mlze je věštba spoutána
slyšet je jen křik krákání
Přečteno 466x
Tipy 6
Poslední tipující: Kapka, kikis, saddova, Ctěný pán
Komentáře (4)
Komentujících (4)