O pějících zajících
Pěli si pěli zajíci v zelí
pěli si pěli pro radost
pak přišli myslivci a rychlé střely
zajíce popadla děsná zlost.
Střely je plašící
myslivci křičící
hřmot a dým
a smrti stín.
Mrtvo je na poli
ticho jak v pokoji
jen lehké záchvěvy
bolest a průstřely.
Myslivci s radostí
sbírají za kosti
trofeje do trouby
trubka hon odtroubí.
A naši zajíci
v břichách už tlející
u stolu s sklenicí
krkáním pějící.
Smutno je zajíci
svobodně žijícím
že místo radosti
je masem na kosti.
Přečteno 396x
Tipy 3
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, greapy, hanele m.
Komentáře (1)
Komentujících (1)