Stvoření
Anotace: Každé nové ráno je jako nové stvoření.
A bylo jitro jako na počátku světa
Syrové svěží vzduchem vznášela se věta
A kolem byly nekonečné pláně
Léta Páně
A jaro bylo plné příslibů a lásek
Nad vodou ještě mlha vznášela se
A v sadu rozkvétaly třešně plané
Léta Páně
Jako když muž se ženou miluje se
Tak dýchal mech v tom rozjitřeném lese
A láskou zavoněly prosluněné stráně
Léta Páně
A rosa třpytila se jako turmalíny
Vzduchem se nesla vůně čerstvé hlíny
Na louce u lesa se popásaly laně
Léta Páně
Tak staré smutky ztratily se v šeru
Stoupaly ptačí písně do éteru
Na půli cesty jednou setkají se dlaně
Léta Páně
Přečteno 522x
Tipy 2
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba
Komentáře (12)
Komentujících (10)