Samotín
Anotace: nechci se opičit po Ladislavu Fikarovi, který napsal báseň se stejným názvem, ale ta malá dědinka na vysočině, nesoucí toto jméno, mě tak nadchla svým kouzlem, že to nejde jinak
Tucet malebných roubených pastoušek
středem se cestička uzoučká vine
už tu nebydlí legendární dědoušek
a samotínský vánek minulosti stínem
a přece má kouzlo pohádková končina
kde vítr ani s večerkou nejde spát
kde ráno prvně v celém kraji začíná
a vymoženost znamená telegrafní drát
sedmnáct pro každého sladký věk
sedmnáct obyvatel čítá krásná dědina
v srdci vysočiny železu vykvétá za vděk
a říčka v přítmí lesa ledabyle usíná
Přečteno 480x
Tipy 20
Poslední tipující: NikitaNikaT., Vlk v rouše, Holis, Dota Slunská, Norma, Mounkey, Psavec, Zasr. romantik, Kapka, Mbonita, ...
Komentáře (8)
Komentujících (8)