Podzimní píseň
Šel básník starým temným lesem,
když si s listím vítr pohrával.
Šel básník starým temným lesem
a déšť se k větru přidával.
Šel básník starým temným lesem,
šel jím pořád dál a dál.
Šel básník starým temným lesem
a les svou podzimní píseň hrál.
A les hrál svou podzimní píseň,
kde místo letní radosti je smutek a tíseň,
kde jen nářek a pláč zaznívá,
kde místo pro smích nezbývá.
Šel básník starým temným lesem
a té písni naslouchal.
Šel básník starým temným lesem
a žal mu srdce rozerval.
Již nejde básník starým temným lesem,
jen vítr v korunách tiše ševelí
Již nejde básník starým temným lesem,
tváří k zemi ležíc navždy spí.
Komentáře (4)
Komentujících (4)