Bouřka
Nad obzorem světla záblesk,
s rachtavou ránou vzápětí,
ve vichr se mění vánek,
a v mracích stoupá napětí.
Obloha jednolitý chuchvalec,
blankyt se v temnou přerodil,
pak bouřka je již jistá věc,
když záblesk ve strom uhodil.
Kmen spálený je na troud,
koruna ohořela zčásti,
déšť s ohněm svedl závod,
ne z lásky či zášti.
Tu bouřka náhle skončila,
z mraků si voda teče dál,
duha nad krajem se vztyčila,
strom spálený již bouřce svoje sbohem dal.
(1996)
Přečteno 415x
Tipy 1
Poslední tipující: Kapka
Komentáře (0)