Jarní
Anotace: takové jarní protiklady, cílem bylo ukázat kontrast
Jaro pomaloučku otvírá své pupeny
už rozkvet věrný posel zlatý déšť
nerozkvetou více ty, jež byly skáceny
bolestně uplakanou mízu smývá déšť
ze surově uřezaných hrdel
pláčou sýkorky na pahýlech života
vrabčák čepýřivě pěje píseň jarní
v hnízdě hlady křičí ptačí holota
pyšně si vyšlapují beránci švarní
koho by ten čas mrzel
někdo právě umřel, jiný se právě rodí
tak už to na tom našem světě chodí
Přečteno 405x
Tipy 16
Poslední tipující: Tacca, Holis, Házté, Juraj Hrom, WAYWARD, NikitaNikaT., Mbonita, Květka Š., hanele m., Kapka, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)