Paní Tma

Paní Tma

Anotace: asi jsem ňouma, protože se občas bojím ;)

Zažeňte Tmu, rozsviťte světla,
hlavně v dětských pokojích.
Včera si copy dívka spletla,
s vlasy jak obilí na polích.

V rohu jejího pokoje už čeká,
ta černočerná paní Tma.
Jež každé dítě v noci leká,
obklopena je často zdma.

Oblečena je v černém hávu,
tmavé brýle stále na očích
a pije pouze černou kávu,
po černém humoru jen slyšíš její smích

Paprsek světla ji zabije, ne nůž
z jejího těla nezbyde zhola nic
kdo nebojí se, to je pravý muž,
ten kdo bojí se, jen ňouma z Nemanic.
Autor Obyčejný básník, 15.04.2009
Přečteno 355x
Tipy 13
Poslední tipující: Indigo, carodejka, Holis, spare, Bíša, NikitaNikaT., Květka Š., labuť, Markéta Hl., nejsembásník
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezke, tmu a hvezdy mam moc rada.

19.04.2009 23:15:00 | carodejka

hra s barvami a slovy...

18.04.2009 20:03:00 | spare

Pěkná báseň, závěr lehce vtipný :o)

15.04.2009 18:28:00 | NikitaNikaT.

Pěkná tma tmoucí...

15.04.2009 14:06:00 | Květka Š.

Taky se potmě děsně bojím,
proto se radši do náruče schoulím...

15.04.2009 12:14:00 | nejsembásník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí