Májový vítr
Vítr májový už své koně krajem žene,
vlahý a vzdychavý k nám už spěje,
počkejme si na něj chvíli teď,
co nám poví? Pepř či med?
Tovaryši o mistrově dceři,
Dívce o milém v kraji pustinném,
Chudé tetce o neteři,
spící v kašmíru v hradě hostinném.
Chudému vypráví zas,
kde je čilý hodokvas,
hostinskému pro změnu tiše šeptá,
o Vinckovi, šejdíři,
co pod šenkem ho lechtá.
I hrdému králi zprávy zvěstuje,
že v sousedním království,
každý muž k vojsku rukuje,
složit život za čest a vítězství.
Dál letí vítr májový,
na křídlech z prvních květů,
zdaleka, z vesmírných světů,
k nám pádí, dech duhový.
Přečteno 451x
Tipy 8
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Quigleika, Lea Aura, Milásek
Komentáře (0)