Paralelní svět
Anotace: ... a obklopuje jich nás víc než dost.
Krajinou bloudila s podivným chlapcem,
cítil s ní touhu, přítomnost přírody.
Oba šli lesem na zádech zatíženi rancem,
neznaje stres jen pocit volnosti svobody...
Všem dýchá se lépe na čerstvém vzduchu,
než s pocitem, že máš kohosi za zády.
Okřeješ, užiješ spoustu radostí, vzruchů
po proudu řeky zbaví tě komáři nálady...
Ve stínu platanů, líp, kanadských javorů
posloucháš šustění stromů, vysoké trávy.
S batohy na zádech lezete pomalu na horu,
časem vám dochází vzduch, ubývá potravy.
V hlubokých lesích, v mokřadech, bažinách,
s hmyzem na sobě nenajdeš suchou zem.
Tvá druhá polovička doma leží v peřinách,
občas by chtělo, aby teď přišla sem.
Bloudíš v myšlenkách po neznámých dálavách,
v podvědomí tkví verše Stanislava Neumanna.
Tvá mysl putuje od luk a lesů k zahradám,
do mysli ženy, co tvrdě spí od večera do rána.
Přečteno 355x
Tipy 15
Poslední tipující: Roger, Holis, Inies, Lady L, Kapka, Petbab, enigman, Bíša, Mbonita, labuť, ...
Komentáře (1)
Komentujících (1)