Jelenovská
Anotace: Oblíbené místo k horské rekreaci u Val. Klobouk
* * *
K staré holé skále
vrásčité a chladné
vítr na své pouti často zalétá.
Tak v dávném již čase
při divém větru letu
první hrstkou písku byla poseta.
K tomu deště dar a sluneční síla
z předlouhého spánku
skálu probudila.
Dnes úrodností přikryta je skála
ze semen se zvolna zvedá les
a první život příroda mu dala.
Pod větvemi co hledí do nebes
plodná laň koloušky ukrývala
troubení jelena ozývá se kdes.
Není to již skála holá
čnějící nad krajinu .
Zušlechtěná prací lidu
hrdá hora Jelenovská -
šperk krajiny na oltáři.
* * *
Přečteno 328x
Tipy 41
Poslední tipující: Holis, bejbyyyy, Nergal, nejsembásník, 5thelement, j.c., jedam, Bíša, isisleo, Romana Šamanka Ladyloba, ...
Komentáře (13)
Komentujících (13)