Svítání
Anotace: jezdím kolem každé ráno do práce,jsou to nádherné obrazy vycházejícího slunce do mlžného oparu ...
Rybník štětcem mlha pokreslila,
z mokré pláně najednou je bílá,
schované jsou vážky, kačeny,
doutník čouhá napůl svlečený.
Ve vlnách se mlžný opar ztrácí,
cestu našli rozespalí ptáci,
kapři pospávají v rákosí,
dokud slunce mlhu pokosí.
Rozhořel se kotouč nad hladinou,
noční můry odevzdaně hynou,
rybáři si připravují sítě,
pavouk spřádá první ranní nítě.
Opar se zvedá pod náporem tepla,
rozpuštěná pára nad oblaka vzlétla,
slunce nabírá si vodu do dlaní,
Bolevák rozsvítil letní svítání.
Přečteno 381x
Tipy 44
Poslední tipující: vodnař, Holis, Veru, Gudula, kuskus pruhovaná, carodejka, zzlatý, Flamy, Jarka, Elza511, ...
Komentáře (11)
Komentujících (11)