Letní
Anotace: večerní rozjímání...
Pod modrou oblohou z mramoru,
letadla bílou křídou kreslí,
linky se ztrácejí v obzoru,
v červáncích dál si cestu klestí.
Večerní vítr usíná v stromoví,
do větví schoval si zpocené tváře,
pavouk dál vyšívá krajkoví,
motivy odkoukal od řezbáře.
Do vůně snopů ponořil se měsíc,
hvězdy se slétají na návštěvu k zemi,
úhoři táhnou po potoce, věříc,
že lásku najdou mezi peřejemi.
Teplý vzduch střídá noční chlad,
přichází ticho letních nocí,
sova se probouzí, má hlad,
milenci tělem trávu kosí.
Přečteno 344x
Tipy 29
Poslední tipující: fab four, vodnař, Bíša, NikitaNikaT., Kapka, labuť, Indigo, Psavec, trenérka, Kars, ...
Komentáře (13)
Komentujících (13)