Srpen
.
Jabloně jsou v požehnání
kolem silnic prašných i v útulných sadech,
měkký vánek srpna dýchá z plodných strání
a mladé strniště máš přímo v zádech
Vlídná řeka přilne k Tvému tělu
jak tanečnice útlá, bosonohá,
kterou dnes slunce zlíbá do úbělu,
než zahalí ji rouška noci strohá
Z večera měsíc mezí vonnou,
na níž jen cvrček hude monotónně,
se plíží jemných mráčků clonou,
jakoby hledal tiché lože pro ně
.
Přečteno 386x
Tipy 37
Poslední tipující: hašlerka, recht, enigman, Kapka, kavec, Dota Slunská, Házté, sýc, Bíša, Pevya, ...
Komentáře (12)
Komentujících (12)