Anotace: O Vltavě...
Okurčičko, mám tě už dlouho v oblíbených, a rád tě čtu. Ale musím tě opravit, Smetana napsal symfonickou báseň Labe, ne Vltavu. To jen ty pražští debilové, pragocentristi, jeho skladbu zahráli na premiéře pozpátku, říkali si, že Smetana je stejně hluchej, že nic neslyší. Symfonická báseň Labe začínala u Mělníka a popisovala tok hezky a pěkně proti proudu kolem Čelákovic, tato pasáž se dnes chybně vykládá jako oslava Vyšehradu, až celá skladba končí tichými tóny popisujícími zurčení pramínků Bílého Labe v Krkonoších. Viz naše divadelní hra Přívoz. Záznam již koluje po Literu.
05.08.2009 09:18:00 | Zasr. romantik
Šumavu miluji, tu její vůni,
od víly u splavu až po list v tůni...
Prameny potoků, divoké peřeje,
kameny soutoků, u Vydry krásně je...
05.08.2009 08:33:00 | nejsembásník
krásně vnímáš tu krásu
tu řeku já jel na kánoi
půl století tomu nazad
vzpomínku v srdci nesu
ST
05.08.2009 08:14:00 | Kars