LETNÍ INTERMEZZO
Víly oblékají šatičky z vánku,
mámy své dětičky uloží k spánku,
Smutníček usíná s pomněnkou v dlani,
před rosou studenou listy jej chrání.
Začíná věčný rej kouzelných nocí,
budí se čaroděj tajemných mocí,
žínky do pavučin balí si nožičky,
snaží se k půlnoci přeskočit ohníčky.
S ránem se vybalí sluníčko z lesa,
znavená dívenka do vřesu klesá,
usychá poslední kapička rosy,
pár ženců na louce otavu kosí.
Včely se přisají na čerstvé kvítky,
krajinu posely barevné hlídky,
vůněmi opletly stromy své koruny,
zvědaví čmeláci provádí průzkumy.
Přečteno 380x
Tipy 24
Poslední tipující: fab four, Le ver luisant, vodnař, Psavec, hašlerka, Gudula, Nergal, Kars, Květka Š., Romana Šamanka Ladyloba, ...
Komentáře (8)
Komentujících (7)