Září na mě mává
a cítím chladná jitra
vzduchem letí tráva
barví naše nitra
srpen se předvádí a chce hřát
vydává se ze všech sil
vážně ho však nelze brát
už mu zbývá málo chvil
září se už těší a usmívá
až vydá svoje plody
slunce sice ubývá
i tak přijdou hody
laskavé září rozdává
pokoru a zamyšlení
z korun stromů mává
sobotnímu odpoledni