Podzim z hor Krušných vchází již
Anotace: jak že se hory oblékají do podzimu
Sbírka:
přírodou
Již podzim z hor Krušných vchází mezi nás,
babích pavučinek čas váže se do větví smrků a jeřabin
zralých co korále, přezrálých,
sypoucích se k zemi obtěžkanými větvemi;
zatímco slunce stále ještě mezi šedavé mraky
vplétá své zlaté nitě,
stíny natahují dlaně.
Modravé borůvčí začíná olisat, do trávy z mechu
zanáší první chlad, závany tlení,
rozpouštění prvních oparů mlhového rána;
brána do dne byla roztrhaná kopci
kol údolí vnořeného Pekla;
až sem utekla poslední zpráva:
"Léto se loučí, nastává podzimní čas:"
To moudré září zas vstupuje mezi nás....
Přečteno 409x
Tipy 13
Poslední tipující: poustevník Jirka, Pevya, Házté, hašlerka, Flamy, WhiteSkull, labuť, Hazentla
Komentáře (5)
Komentujících (5)