Černohorská
Večer se ukládá do piniového háje,
stíny cypřišků se prodlužují,
jen vlaštovky ještě poletují,
na vyprahlou zemi padá chlad.
Umlkly písně balkánské,
z moře bílá pěna sněží
a na skalách červených věží
rackové budou brzy spát.
Bílé vápence svítí do šera
.........................
sbohem buďte vy fíky v rozvalinách
jalovce rozprostřené ve skalinách
o vás já si nechám zdát.
o letu pestrých motýlů
křídlech vážek třepotání
ševelu moře u mých dlaní
Slunci u nebeských vrat.
o svobodě černých hor,
které písně do mraků pějí,
stráních provoněných od šalvějí,
sem se jednou vrátím ... snad ...
Přečteno 436x
Tipy 32
Poslední tipující: boomslang, zelená víla, Dota Slunská, PrinceznaHeliovýchbalonků, enigman, hašlerka, Psavec, J's .., Jenda P., al-pacino, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)