..Hapalochlaena lunulata..
Anotace: Rozhodně zajímavý tvor, exemplář živých metafor... výskyt: např: Lembeh úžina, Indonésie
Modré kroužky v bělozlatém poli
Velikost tak sotva k shlédnutí
K zulíbání, však těžko ji polib
V silném jedu hned je po chuti…
V korálovém útesu a na písčité drti
Území se její nachází
Kořist slibnou bleskurychle drtí
Toxin prudký atak provází…
Ladný pohyb chapadel i těla
Vlní se i tryská v proměnách
Zrak i mozek – dokonalost celá
Chytrostí nás udiví! A z dravosti jde strach…
Přečteno 407x
Tipy 12
Poslední tipující: hašlerka, enigman, Psavec, Bíša, Mbonita, Marfuša, Kapka, labuť
Komentáře (2)
Komentujících (2)