Stíny slunovratů
Anotace: absurdní, jak může mít slunovrat stín, a přece zatoužíš vrátit se do krásných letních dnů
hééj Vesno milená s dolíčky na lících
já jsem tvůj poetor, bůh v naší ulici
měsíc jenž vzpomínkou tvá okna rozsvítil
komety meteor třpytících podlitin
hééj Vesno světlo mé, můj vítr života
zpět k tobě přiletí má duše pilota
tam dolů do lásky, do krátké ulice
moje dlaň do tepla zimní rukavice
héééj Vesno dívenko, líbám tě na stíny
rozeznám ještě dnes v ulicích žiliny
tvou vůni na korze, na stupních postávám
černý stesk za tebou kdekomu rozdávám
lásku ti nevrátím, schovám ji pro ztrátu
žádný bůh nedluží stíny slunovratům...
Komentáře (0)