Javorník
Anotace: Toto je vršek mého rodného kraje, kam každoročně zavítám i několikrát.
Sbírka:
Beskydy
Zrovna kvetl jahodník,
když jsem šel na Javorník.
Kvetl žlutě, kvetl bíle
až mi byla dlouhé chvíle.
Už se těším až bude mít
ten jahodník jahůdky,
toho času porostou i
velké modré borůvky.
Jednou v létě, hnedka z kraje
jdu zas na ten Javorník.
Už se dívám jestli zraje
borůvčí a jahodník.
Jestli už jsou na nich plody.
Páni, to Vám budou hody.
Upečem z nich koláče,
to se nám pak poskáče.
Přečteno 373x
Tipy 4
Poslední tipující: Agniezka, Květka Š., Mbonita, bromak
Komentáře (2)
Komentujících (2)