Anotace: Miluji atmosféru, vůni a setmělost prastarých lesů...
Sbírka: Hmatání krajiny
dobře, výborně evokovaná nálada. - je to strašně jemný a citlivý, obrazy jsou správně vyměřené rytmem. - "vždy jako po dešti // a stále podzim" - šikovný nástroj líčení atmosféry, nepopisuje přímo, nýbrž odkazem na vlastnost, projev, rys scény - takhle lze dostat do textu náboj. - zajímavá je i paralela procházení trouchnivějícím lesem a proměny člověka. - už jsem psal jinde o tvém používání běžných obrazů, ale zde je v popředí jejich aktualizované použití pro svět, který stváříš a který je dostatečně osobitý. - tím jejich jazyk oživuješ.
26.04.2010 15:28:00 | whispermoonlite