Na Lysou
Anotace: Básně Na Lysou a Z Lysé věnují nejvyššímu vrcholu Moravskoslezských Beskyd, ktému se také říká "Matka hor."
Sbírka:
Beskydy
Na Lysou přes Ivančenu
vede modrá pěšina.
V Borové pod kostelíkem
putování začíná.
Odcházíme. Za zády
nám tiše bije Borová.
Před námi je Lysá, Malchor,
Kykula a Hradová.
Pod Kykulkou Ivančena
vytvořená z kamene.
Padlým z války postavena.
Ten, kdo příjde, vzpomene.
Po cestě si povídáme,
blížíme s k Malchoru.
Borůvek si natrháme
a zas půjdem nahoru.
K vrcholu již vycházíme.
Pojďme vzhůru, pojďme výš.
K matce hor se přiblízíme,
Lysé hoře budem blíž.
Tož jsme tady, matko naše,
vrcholu jsme dosáhli!
Horský vzduch jsme nadýchali,
tělo svoje protáhli.
Přečteno 499x
Tipy 2
Poslední tipující: Květka Š.
Komentáře (1)
Komentujících (1)