Zima
Anotace: Jsem trochu na vážkách, zda tohle zařadit do sekce Příroda nebo Roční období, nakonec jsem však zvolila Přírodu...
V zákrutech lesních,
krása se skrývá,
zeleným hávem jí
příroda bývá.
Snová tu tajemno,
šero a kouzla,
v náruč tu lesní
ráda bych vklouzla.
Voní zde smůla
a oheň hřeje,
o kráse lesů
ptáček tam pěje.
Hvězdný třpyt padá
do keřů z nebe
a v jeho záři
spatřuji Tebe.
Přicházíš pomalu,
přebíráš žezlo,
poslední listí
se ze stromů svezlo.
Na větvích chybí už
jenom sníh bílý,
podzimní čas
se ke konci chýlí...
Kde stoupneš - bílo,
kam dýchneš - mráz,
popraškem bělostným
přikryješ sráz.
Nakonec rukou jen
lehounce mávneš,
já volám do všech stran:
,,Zimo, už vládneš!"
Přečteno 525x
Tipy 18
Poslední tipující: Kajaro, Denael, ilona, PANGÁSIUS, TetaKazi, Oťas, brooklyn, carodejka, susana načeva, jammes, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)