Uprostřed podzimu první sníh
Anotace: Přichází pokažné příliž brzy a vždycky nás trochu zaskočí, jako bychom neměli čisté svědomí..... to když do kraje vpadnou první bělostné vločky sněhu.
Sbírka:
Hmatání krajiny
...
Uprostřed podzimu první sníh
Zastihl nás ještě bosé
Chladivé pápěří ve větvích
Sníme o vlahých rán rose
Nepřipravení jsme na zimu
Květiny nestihly odkvést
Žalují vůní svou podzimu
Nechal je napospas u cest
Na stráni úly se skrčily
Hlouběji vdechly svou medovou vůni
Jabloně větve blíž k závěji sklonily
O sněžnou pokoru starší než vloni
Uprostřed podzimu první sníh...
.
Přečteno 351x
Tipy 12
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Jana M., poetická ilona, enigman, labuť, Doradan, Mbonita, Květka Š., Kapka
Komentáře (3)
Komentujících (3)