Cvrčku...
Anotace: prý piši nějak smutně, tak nabídnu ze šuplíku pár zvířátkových ku potěše... :-)
Cvrčku, černou máš svou hlavu
však píseň smyčce něžně luka zlatí
na tvoje tóny báseň právě píši
když jsem tě slyšel pod ouvratí.
Své struny ku potěše dáváš
tulákům co nikde nemaj stání
dál cestou prašnou musí stále jíti
jich retům neseš pousmání.
Vím, zima zakleje tvým houslím klíč
než přijde slunce v jarním tání
vyhlížet budu žlutý petrklíč
to tvoje tóny zase zazní strání...
Přečteno 532x
Tipy 9
Poslední tipující: Šerpík 1, Nút, Psavec, Květka Š.
Komentáře (4)
Komentujících (4)