Takový k nám chodí podzim
Ledabylý malíř jemuž kvapem blednou barvy
Vysvlečené stromy trčí do nebe svou bídou
Schřadlé listy podobné jsou
spláclé kapce hnědých žilek
Jeden z nich se rosou přilepil mi na okno
hledím skrze něj jak se z kraje vypařuje síla
dlouho chtěl bych se tak dívat
dýchat svěžest mezičasí
mezi dvěma prostory si okouzleně zpívat