Od vánoc do vánoc
Anotace: celoroční poezie
Vánoční čas, františek zavoní,
cukroví na mísách vanilka zasype,
pod tíhou sněhu větve se nakloní,
v balíčcích pod stromkem dárky jsou ukryté.
Jaro nám rozkvete, rozsvítí stromy,
krtek si na pole zaseje mohyly,
sluníčko zahřeje promrzlé domy,
pod lesem vlní se zelené obilí.
Léto se překulí, pohladí prázdniny,
jen chvilku dovolí chodit nám bosky,
vodník na hladinu vypustí lekníny,
ve vodě mácháme ohřáté plosky.
Podzimem zavoní zoraná hlína,
červeným odstínem lesy se zbarví,
mlhavý opar do mraků vzlíná,
do země kuklí se poslední larvy.
Odcházím do sadu utrhnout Barborku,
adventní nedělí plamínek bliká,
další rok skládá si měsíce do vzorků,
posledních vteřin se prosinec zříká.
Přečteno 667x
Tipy 44
Poslední tipující: bejbyyyy, mírně kousavý králík, malá slečna, Kapka, el viento, Mbonita, Psavec, Lorraine, divoska_jaja, Pevya, ...
Komentáře (15)
Komentujících (15)