Beruška
Anotace: vymyšleno v hodine praxe:-)
V květináči lezla beruška
a tiše šeptala mi do ouška.
Šeptala o tom, jak šumí les
a jak v tom lese voní vřes.
Jak široké jsou lány pole,
jak horníci fárají v dole.
Vyprávěla o nejvyšší hoře světa
a kolik ptáků v Číně létá.
O tom, jak jela vlakem
a jak děti v Africe jedly nudle s mákem.
Jak v Americe potkala se s Anakondou,
jak brodila se s krokodýly vodou.
Jak navštívila Tádž-mahal,
jak šaman na bubny jí zahrál.
A tu jsem poznal, že ona mi lhala,
celá se totiž červenala.
Přečteno 547x
Tipy 4
Poslední tipující: ilona, susana načeva, myší královna
Komentáře (3)
Komentujících (3)