Žehuňský rybník
Anotace: Představte si pánové jdete pospolu se svou dívkou malebnou večerní procházkou po hrázi žehunského rybníka, držíte se za ruce a milostně hledíte na jeho čírou hladinu. No není to přenádherné?
Na hrázi břehu Žehuně,
soropěl slavík do tůně,
tam v přítmích hnědých rákosů,
notoval písně o krásném potosu.
Večerní slunce ržálo barvou pochodní,
malebné vodstvo jalo stříbré vlnky,
svádělo žárem kachny ostrovní,
hýčkalo teplem vzrostlé trnky.
Na hrázi břehu Žehuně,
klíčily hbité plavuně,
hleděly v trsy pestrých krokusů,
bylo jich stovky do kusů.
Přečteno 455x
Tipy 6
Poslední tipující: ilona, Sleepwalker, Květka Š., labuť
Komentáře (3)
Komentujících (3)