Nový rok nad parapetem
...na Nový rok zase leje
s parapetem hádáme se
o rozdílech mezi
kořenáčem a květináčem
vánoční kaktusy s prošlými květy
vyčítavě civí o zálivku prosíce
ztišením do čerstvého loňska
prohlédly mnou
věrné oči kopretinky
měsíce nazad
kdy vítr mnul si perutě
předzahrádkou pod oknem
květiny volným létem pluly
a stín rámů mřížoval
mezisvětlem
ještě pár veršů zbývá doznít
a vetknout další stránku do desek
pak rozevřít křídla okenic
a pustit cíp mlhy na skok
když mráz kdesi se zlil
z dočtených přání od přátel navlékám šál
jež zahřeje světy kolem srdce
že byl dobrý těžký rok
přelité kytky na parapetu
už ani neposlouchám...
Přečteno 396x
Tipy 15
Poslední tipující: ilona, Dota Slunská, labuť, Psavec, Mbonita, PANGÁSIUS, hanele m., Bíša, Květka Š., hašlerka, ...
Komentáře (1)
Komentujících (1)