Procházka v mlze
Anotace: někdy stačí málo a všechno se zdá jinačí
Bílá tma mne do sebe vsákla
a spojila nebe se zemí.
Známá cesta se rozplynula
a stala se nekonečnou.
Pocit nebytí zesílil
a představivost
si rozdělila role.
Mlha seděla nad krajinou,
já se do ní bořila
po kolena,
a pokroucené větve holých
stromů
po mně vztáhly kostnaté ruce.
Nejistota,
číhala ukrytá
za temným obrysem lesa.
Ve vzduchoprázdnu štěkla liška.
Na hranici myšlenky
zatepala kopýtka strachu.
Co je to tam a tam?
Snad vlčí stopy?
A slyším divný smích.
Nemohu utíkat,
ztrácím se v mlžných závějích.
Mozek zbystřil,
oči se staly šelmou,
stoletá vteřina
mlžného bezčasí.
Pak bleskne mi v dálce
světlo,
kdosi tam lampu zažehl
a jako laso,
hodil mi paprsek úsvitu.
Přečteno 702x
Tipy 21
Poslední tipující: Juraj Hrom, TetaKazi, Holis, Zefi, labuť, Jarka, Psavec, Bíša, Mbonita, hašlerka, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)