Zima
Anotace: pokus o zcela jednoduchou zimní
Jde zimní paní krajinou
severák vítr jí češe vlasy,
po horských pláních kráčí,
zas dolinou
své kroky stáčí,
kde chaloupky se krášlí
do mrazivé krásy.
A paní rukou mávne,
promění horský vodopád.
Střevíčkem do potůčku vkročí,
voda se ztiší,
uchystá se spát.
Jen vzhůru pohlédla
a už se sype.
Vločky si s větrem krouží
a bílé pápěří
objalo celičký kraj.
Vítr ho navál
do zamrzlých louží,
s paní Zimou
čtverylku si zatančil
a zahrál při tom
na šalmaj.
Přečteno 1317x
Tipy 36
Poslední tipující: Markéta Hl., Radek.oslov.Šafárik, Pevya, losscar, Juraj Hrom, susana načeva, Holis, labuť, Hazentla, Jarka, ...
Komentáře (12)
Komentujících (12)