kaplička
Anotace: vzpomina na rodné město
„ KAPLIČKA“
V širokém poli malá kaplička stojí
A vůkol vlčích máků jak včely když se rojí.
Daleko,daleko v širý obzor se tyčí
A lehký jarní vánek ji kolem zvonečku fičí.
Hlasitě rozléhá se srdce zvonu hlas-
To den pomalu končí a přichází klekání zas,
Utichá krajina okolo kapličky
Domů se zbíhají snad všechny lidičky.
Utichla krajina,zapadlo slunce
Jen z malého rybníčku ozývá se
Plácání sumce.
Kaplička přikrytá jen noční oblohou,
Snad hvězdy stráží ji,maličkou nebohou.
Stojí tam kaplička pod svitem měsíce,
Stojí a stráží tam dušiček tisíce…
Přečteno 578x
Tipy 3
Poslední tipující: labuť, Květka Š.
Komentáře (1)
Komentujících (1)