Môj domov
Pomaly kráčam po tichučký vŕzgajúcom snehu.
Je noc, taká tmava a chladna ako keby ráno nemalo nikdy nastať.
Keď prechádzam okolo posledného domu v dedine a moju cestu osvetľuje posledný lúč z neďalekej lampy .
Tak sa neotočím , ale prekročím hranicu medzi tmou a temnotou , svieti mesiac a jeho lúče prenikajúce cez vrcholky stromov mi osvetľujú úzky chodník, ktorý sa tiahne cez les.
Stále kráčam po snehu ďalej , do najtemnejšej a zároveň najkrajšej časti lesa.
Tam po dlhej dobe nachádzam stratený pokoj v duši a sadám si na blízky peň.
Zhlboka sa nadýchnem a počúvam zvuky nočného lesa a pomyslím si konečne som doma.
Je mi zima, ale to nevadí, pretože ma zahreje myšlienka , že som našiel svoju stratenú vilu, ktorá ma opustila už veľmi dávno .
Znova sa zhlboka nadýchnem a postavím sa a vyberiem sa smerom cez úzky chodník von z lesa
Ako sa blížim k hranici medzi temnotou a tmou, tak sa otočím , pozrem a vidím laň.
Toto je môj domov.
Po líci sa mi skotúľa slza, koľko takýchto nádherných stvorení polozilo svoj život aby som ja mohol žít vtom fádnom betónovom lese .
Přečteno 378x
Tipy 2
Poslední tipující: Quigleika
Komentáře (0)