Nekonečná
Na podzimních Hamrech
potkal jsem své svědomí
třáslo se a bylo mu zima
listy padaly
až dopadly
vzduch těkal
běhal jak potok
z kopce na kopec
z hory na horu
po cestách
já se otočil
a spatřil jsem Tebe
šumavská estrádo
přiznávám
svedla jsi mne
chci se v Tobě
ztratit docela
Vlasy Ti vlály
a pak se smály
jak ovečky
co procitly z blouznění
jak zvoničky na farách
co ohlásily nový den
jak Ty
těma svýma očima
Stromy se ke mně nakláněly
a chtěly
abych naslouchal
barevnému šumění
jak bílý konipas
co ustlal si
pod nebeským čepcem
Ze zobáčku do zobáčku
tak jak v životě
tak jak v lodi
co se kolébá
zvážil jsem sám sebe
bez těla
bez duše
poletoval jsem nad jezery
chytal páru
v beztíži se převracel
oči byly mdlé
Byla jsi tak blízko
a to mne hřálo.
Přečteno 353x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, Lea Aura, Květka Š., modrá...
Komentáře (2)
Komentujících (2)