Anotace: Mandragora je jedovatá středomořská rostlina. Pro své psychoaktivní účinky a zvláštní tvar kořene byla používána v čarodějnictví a magii. Řekové ji považovali za afrodisiakum a vařil z ní nápoje lásky.
Mandragora, o té jsem už také něco slyšela. Připouštím, že co se jedů týká, já raději durman, blín a tak, alee mandragora taky dobrá.
Pobavils mne.
09.08.2010 14:32:00 | Rikitan
mandragora je silná a oblíbená v magii hlavně také proto že se vzdáleně podobá lidské postavě.Patří k nejpopulárnějším rituálním předmětům k čarování.Proto je vysoce ceněna. Recept: Trhat jen za úplňku,o půlnoci vykopat ze země,ale pozor...nesmíte se jí dotknout rukou..bude se také proti vykopání bránit(říká se že při vykopávání kvílivě řve až stydne krev v žilách)
ovšem také se tvrdí že se člověk při jejím vykopání vystavuje nebezpečí a to dost velkému.A tak se k nadzemní části rostliny přivazoval za obojek pes ..který údajně po jejím vytažení pošel.atd.Je toho hodně.Takže opatrně!!!!! Pěkně a zájímavě napsané STST!!!
18.03.2010 09:44:00 | xoxoxo