Příslib jara
Anotace: je to o neposedném jarním slunci, které probouzí do nového dne spanilou dívenku :-)
Panenka bledá v posteli bílé leží,
jak sněženka, na níž lehce andělská křídla sněží.
Do pokoje jejího, jak do království ledového, pronikl
něžný slunce svit a zatoužil dívčininu tváž políbit.
Polibek paprsků byl horkým a vášnivým příslibem nových a zářivých dní.
Dní plných radostí, světla a lásky, paprsek zvědavý ozářil její zlaté vlásky.
Dívčina něžná k oknu přistoupila, záclony, jak pavoučí sítě, rozhrnula a paprsků svit do pokoje svého vpustila.
Stála pak u okna pozorujíc svět, poslouchajíc píseň ptačí, jenž příchod jara ohlašuje, jenž příchod jara značí.
Přečteno 547x
Tipy 8
Poslední tipující: jitka.svobodova, Vlk v rouše, susana načeva, Květka Š., Romana Šamanka Ladyloba
Komentáře (2)
Komentujících (2)