Nedělní lelkování
Anotace: Lyrika/ Ze sbírky : Hra světel a stínů
Když nejsi za zdí, vidíš velký prostor,
krásné zahrady, kašny na náměstí,
a plácek, kde spřádají svůj hovor,
ženy co z trhu jdou,když se poštěstí.
V oknech starých domů kvetou muškáty,
hospůdka v podloubí je otevřená.
Večer chodívají muži na karty
a paní vrchní je už rozezlená.
II.
Ptáci se vznáší nad zemí tak dlouze.
Když je neděle,tak si jen tak sním.
Oddávám se lačně jediné touze,
sedět tu s tím kdo tu není, s posledním.
Kdo správně pochopí všechny ty tvory?
Kačery, co v Labi housky snídají,
i ptáky nebes, co znají všechny krovy,
úkryty, které je před deštěm skrývají?
Přečteno 424x
Tipy 9
Poslední tipující: ilona, jaroslava anna, hašlerka, Mbonita, nejsembásník, labuť, CULIKATÁ
Komentáře (1)
Komentujících (1)