Na květnou neděli
...
Dominica
in Palmis:
Neděle květná,
pašijová.
Na sklonku půst.
Nebe - broušený lápis.
Krajina
- látka brokátová.
Procesí s bujarým hosana
odhání sirobu
pruty jívy.
Po proudu
spoutaná Morana.
Odvléká zimy čas
uhrančivý.
Zaříkávání
zní nad krajem.
Jabloně
brodí se
v kosím forte.
Veraikon mlžný
halí zem.
Soudničkou zimy
zní jitřní
ortel.
Suknice polí
vstříc prostřená.
Bezešvá,
režná,
bez osení.
Na oslátku
vesna vzkříšená.
Naslouchám
šepotům
navštívení.
...
Přečteno 434x
Tipy 18
Poslední tipující: casla, enigman, PIPSQUEAK, Jana M., carodejka, René Vulkán, Psavec, Agniezka, Květka Š., CULIKATÁ, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)