Laň úsvitu
Anotace: inspirováno sledováním srnek
Nastával úsvit
On uslyšel kroky
v mlčícím lese
kde minuty jsou roky.
Ostražitá, nejistá
pomalu šla ona.
Ladná, krásná a čistá,
štíhlá jako struna.
Srdce se Mu rozbušilo,
když spatřil laň úsvitu,
to zvláštno ho tak rozrušilo,
vyšel ze svého úkrytu.
Jejich pohledy se spojily
– možná na půl vteřiny
laň sklonila hlavu – pásla se.
On odešel změněný.
Přečteno 369x
Tipy 9
Poslední tipující: Findë, Anne Leyyd, labuť, CULIKATÁ, Romana Šamanka Ladyloba, Agniezka, Miroslav Možný
Komentáře (4)
Komentujících (4)