Řeka
Když řeka večer mlčí
a líně plave její proud
já zbavený těch těžkých pout
jen dotýkám se pohledem.
Pak na hladinu hvězdy spadnou
já nechytím však vůbec žádnou
do své dlaně.
A se třpytem pod korunami stromů
jen rozjímám a nechce se mi domů.
Pak nad ránem když hvězdy
na hladině blednou
jen říkám tiše:
Já vrátím se má řeko.
A ne jednou.
Má Svratko jediná.
Přečteno 444x
Tipy 15
Poslední tipující: mkinka, strawbery, NikitaNikaT., angelicek, bez nápadu na přezdívku..., ilona, Psavec, labuť, Agniezka, Mbonita, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)