Jarní laskavo
Je nabíledni,
je nad slunce jasné,
že je Laskavo.
nad starou strání
stranou se sklání
Sluníčko
..a padá do bledulí tak zvolna!
že žádné nepoláme
..až budou zase ty dva dny volna
tak na té louce nám známé
natrhám natrháš natrháme
devětsil
a petrklíče
a rezekvítek rozrazil...
Je Laskavo,
tak
jako bývalo.
Ten přelet čápů
nad stromy,
to krásné modro
nad domy...
po ranních mlhách
vyloupnutý
jarní den.
S vánkem v tom tichém úvozu
S džbánkem zas chodíš pro vodu
Voníš,
jako jarem provoněná zem.
Přečteno 489x
Tipy 21
Poslední tipující: Barunka.K, Žqáry, Severka, CULIKATÁ, Agniezka, carodejka, Psavec, Házté, labuť, Mbonita, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)