Napadl sníh
Anotace: ... aprílové počasí ...
Ráno nám venku nasněžilo,
v příkopu podběl ještě skrylo
pár vloček, snesly se dolů kolem páté
na louky, lesy, jarem rozesmáté.
V lodičkách klouzám po chodníku,
včera jsem procházela v triku,
dnes ráda v kabátu schoulená,
zakrývám studená kolena.
Sněhové vločky předávají dešti vládu,
rozpouští se cukr, co spadl na zahradu,
slunce má áčko, do práce se netlačí,
nebe se koulí v mlhových chomáčích.
O jarním deštíku mám jiné představy,
kdy je vzduch vlahý a příjemně voňavý,
teď je však za oknem dešťová clona,
jaro si vybírá jen pár dnů volna.
Přečteno 393x
Tipy 52
Poslední tipující: wendy.poezie, enigman, WAYWARD, poustevník Jirka, ilona, Heavy, kuskus pruhovaná, harmony, Niky88, Marfuša, ...
Komentáře (8)
Komentujících (8)