Tajný úkryt básníkův
Anotace: No, nevím, jak jí nazvat... :D
Až rozbouří se duše má, pak nečekej
Sbal své srdce, utkané z červeného proutí
Proud volných myšlenek do něj dej
A běž za mnou, tam v dálku, v jemné zákoutí.
Skála v jarní bouři se rozevlá
Jako rusalka, co právě zahnala zimní šat
A svobodna od těch nečistých vodních kalů
Jak v lese dříví tiše plápolá.
Kdo šel světem, to místo zrakem spatří
Možná, že zaleskne se v houfu mračen
Slunce, co miliardy let s oblohou se bratří
A co neklidné jest jak hejno divokých kačen.
Poslyš, poutníče, co poradit ti mohu?
Snad jen to, že kdes v dálce svítí naděje
Čistá pravda, láska, co v studánce se bere
Porozumění a odevzdanost Bohu.
Přečteno 307x
Tipy 19
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Patrik Mališ, Jiná, Anura, ilona, Talisman, Danik, Sima, jaroslava anna, labuť, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)