Vánek

Vánek

Anotace: Na první dojem nevinný.

Sbírka: Peří

Bezstarostně letí po krajině,
chladí nás i hebce hladí,
darem je mu věčné mládí,
proto vyvarován lidské hraně.

Nesouc ptactvo všeho druhu,
letěl pořád dál a dál,
sám nevěděl, kam se hnal,
náhle spatřil krásnou duhu.
Z pruhů mnoha barev složená,
zahnutá až k stropu světa,
unikla jí něžná věta,
vánku srdce šťastně zaplesá.
Obrovskou rychlost nabíraje, směr už dán,
chtěl pohladit si hřbet její,
lidé v dálce vystrašení,
z milého vánku stal se uragán.
Autor Martin_Zek, 18.04.2010
Přečteno 435x
Tipy 4
Poslední tipující: Květka Š., ilona, jita.1965
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel