Štvrtý mesiac
Za jarného predvečera,
za vlhkosti vôkol,
dotyky svetla sú slabšie než včera,
keď v prameňoch si mokol,
život, príroda sa chveje,
po tom, čo na čas do noci odbočila,
s človekom sa čerstvý vánok smeje,
paleta farieb dúhu v nás roztančila,
kvapky aprílovo padajú,
pramene očí, myslí, riek bláznivo zurčia,
a odparujúce lúče Slnka sa radujú,
kiež tie prameňom všetkým oslnivý osud určia.
Copyright © Juraj Hrom
Přečteno 352x
Tipy 43
Poslední tipující: Bíša, pamp_elka, Zasr. romantik, Elisha, Kara Lee Exl, jaroslava anna, Holis, carodejka, LucQa, enigman, ...
Komentáře (15)
Komentujících (15)