Prosba nemodlence
'
Mocná Zeleni, lide Chlorofylu!
V atomech věčného listoví
ukrýváš mlčky nevábné plody našich činů.
Vím, to my jsme na omylu.
Líhni života, zázračná továrno oxygenu!
V Tobě je zapsána pravda a moudrost.
Žel naše skromnost, zatím,
skryta je v nedohlednu.
Vůně zmrtvýchvstání v pachu zteřelosti!
Kéž naše sliby Tobě
konečně dojdou naplnění!
Jen slova nás z těžkých vin nevyprostí.
Ty Trpělivá, kolébko každodenních krás!
Dál naznačuj neschůdnost našich cest,
snad brzy prohlédneme.
Dopřej nám ještě nějaký ten čas.
.
Přečteno 428x
Tipy 38
Poslední tipující: René Vulkán, Bíša, střelkyně1, Kapka, NikitaNikaT., Dota Slunská, ilona, zelená víla, j.c., Mbonita, ...
Komentáře (11)
Komentujících (11)