Ondráš
Anotace: Věnováno zbojníku Ondrášovi, pánu Lysé hory.
Sbírka:
Beskydy
Ondráš je pán Lysé hory
z dola až po vršek holý.
Ti, co se mu postavili,
okusili jeho síly.
Bohatým bral, chudým dával
slabším vždycky napomáhal.
Po celý den náš kraj hlídá,
aby v něm nebyla bída.
Ať na loukách krávy pasou,
slípky, ty ať vejce nesou.
Ať se mlýny otáčejí,
žito na mouku ať mlejí.
Komentáře (1)
Komentujících (1)